Nieuws RIVM

RIVM adviseert een standaardontwerp voor e-sigaretten om aantrekkelijkheid te verminderen

2024-04-2507:54

Webredactie

Een stijlvol ontwerp, technische functies zoals bluetooth of het feit dat ze makkelijk te verbergen zijn. Dit zijn een paar voorbeelden van eigenschappen die e-sigaretten voor jongeren aantrekkelijk maken. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Daarom beveelt het beleidsmakers aan om een standaardontwerp voor e-sigaretten te overwegen

Radioactieve stoffen gebruikt in ziekenhuizen aantoonbaar in rioolwater

2024-04-2507:18

Webredactie

Het RIVM heeft voor het eerst, op kleine schaal, onderzocht of het mogelijk is om radioactieve stoffen in het rioolwater aan te tonen. Dat blijkt het geval. Het RIVM vond jodium-131 en lutetium-177. Ziekenhuizen gebruiken deze stoffen bij de behandeling van patiënten.

Waterbeheerders kunnen zelf een start maken met risicobeoordeling PFAS in oppervlaktewater

2024-04-2413:14

Webredactie

Het RIVM heeft een overzicht gemaakt van de methoden die er zijn om de risico’s van PFAS Per- en polyfluoralkylstoffen (Per- en polyfluoralkylstoffen) te beoordelen in oppervlaktewater. Het RIVM beschrijft voor verschillende vormen van gebruik welke methode het meest geschikt is.

PFAS in particuliere eieren

2024-04-2413:07

Webredactie

Op 2 februari verscheen een bericht op nos.nl over particuliere eieren en het RIVM. We begrijpen dat de berichtgeving kan leiden tot vragen over het eten van deze eieren en de rol van het RIVM hierin.

<
1